Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 21:31 - Азбука на нумерологията
Автор: hehh Категория: Други   
Прочетен: 3541 Коментари: 1 Гласове:
3




Нумерологията съществува от дълбока древност, пазена ревностно от Посветените. В наши дни може да се намери достатъчно литература, която да заинтригува всеки, който има желание да се добере до знанието, пазено от древните. Астрологията и нумерологията са стари колкото света и двете взаимно се допълват.
Всяко тяло в природата вибрира с определена честота. Всяко тяло влияе пряко или косвено на тези, около него. Числата са „магията”,която обяснява тези зависимости.
Вибрацията на цифрата е закодирана в имената ни, в датите ни на раждане, в ежедневието ни. Тя ни е предадена като наука от ведите, евреите, индианците, древните българи...В Кабала има отделен раздел, който се занимава с „изкуството” на цифрите, т.е.нейната практична част, известна още като : Темура, Гематрия и Нотарикон. Няма да се спирам сега на преместването, смесването и разместването на буквите, а на употребата на числата. Съществуват ключове, които обясняват простите и сложните числа. Те са преминали през времето, благодарение на йероглифната и цифровата книга, известна още като Таро.
Счита се, че бащата на съвременната нумерология е Питагор. Този древен математик, мистик и езотерик създава теория за тълкуването и подреждането на числата, известна още като Равнините на Питагор.В школата, си той съкращава числата от 1 до 9, въпреки че Кабала дава тълкуване и на трицифрените числа, както и нивото на тяхното вибриране(виж.Авесалом Подводни).
През 1533 г.Корнелиус Агрипа, в своя труд „Окултна философия” назовава тези числа и тяхното значение, според окултистите.
В България, Беинса Дуно( известен със светското си име Петър Дънов), прави невероятен синтез между вибрациите на българската азбука и Кабала.Той поставя въпроса за четвъртото ниво на азбуката, състоящо се от числата 10, 11 и 12.
В основата на нумерологията стои Нулата. Тя е нашето съзнание и „умножава силата на числата” (Беинса Дуно), въпреки, че не е между тях. Нулата е символ на Плутон.Според други, числото на тази мистична планета (все още я наричам така,въпреки разразилият се спор) е 10.
Числата са използвани и за защита на Изток, в т.нар. янтри. Те наподобяват магическите квадрати. Но докато при тях сборът вертикално и отвесно е еднакъв, то при янтрата се вписва рождената дата, на този, който търси подкрепа от Вселената. В това отношение, ведите са ни оставили богато наследство от янтрите на планетите. За разлика от съвременната нумерологията, те включват и вибрациите на лунните възли, съответно за Раху е числото 4( Северен лунен възел, който по вибрация сега отговаря на Уран) и за Кету-7 ( Южен лунен възел, който по вибрация отговаря на Нептун).
Числата се използват и за определяне на вибрациите на вашето име. Най-важни са първите три букви от него. Първата от тях, оказва влияние през целия ви живот. Тълкуването на числата, според това, какво търсим е различно. Винаги разглеждаме числото на душата ( датата на раждане), числото на съдбата или на пътя на живота (редукция на дата, месец и година) и числото на името.Числото на съдбата не се поддава на въздействия и не се променя. То е свързано с т.нар.самскари-наследството, което носим от минали реинкарнации, вибрациите, спомените, постъпките и недовършените уроци, заради които сме дошли на този свят.Числото на душата също е постоянна константа. Ето защо, хората, които са записани на друга дата на раждане имат доста трудности в живота и променлива съдба.
Понякога е необходима, в голяма степен, промяна на името, за да се внесе корекция в общата вибрация на човешкия живот. Промяната, обаче не е много лесна, а за някои дори непрепоръчителна.
Древните са вярвали в магическата сила на името. Юдеите, както и други народи, никога не са кръщавали децата си с името на жив роднина. ( въпреки, че аз считам, че можеш да използваш име на роднина, не защото кръщаваш детето на него, а просто, защото ти харесва самото име). По този начин новороденото ще поеме кармата на този, на когото е кръстено. За мен са много важни и значенията на имената като превод и съм убедена в това, че името определя характера на човека. Ще дам и някои примери: Диляна( от древнобългарски -„сърце”),Филип – „конелюбец”,Калина- от древнобългарски – „голяма зълва”, Александър- „предвождащ мъжете”, Свилен – от славянски „коприна”, Стела – „звезда”, Петър – „камък”,”Даниел”-от еврейски „мой съдник е Бог” или „Божи съдник”, Емил- „скъперник” и т.н. Името има и свои особености в нумерологично отношение. Всяка буква от него влияе 9 години върху съдбата на човека, като задължително се отчита и влиянието на първата буква от него. Съвършените имена са от нечетен брой букви, защото така се разгръщат трите сили –крайъгълен камък, централен камък и горен камък. Крайъгълният камък е първата буква от името, централният камък е средната буква, а горният е последната буква. Тази триада трябва да е във вибрационно съзвучие по между си. Не е препоръчително числата, обаче и да са еднакви, защото тогава имаме натрупване на идентична енергия.
Пълната характеристика на човек се добива от изчислението на трите му имена. Липсата на някои от числата показва кармичните уроци, които трябва да се научат точно тук и сега. Изчисленията продължават с първото име и всички галени имена, с които сте познати сред приятели и познати. Така ще сте наясно какво име да използвате най-често, за да развиете определена част от вашия характер.
На всяко число отговаря определен цвят и нота от музикалната стълбица. Пътят на живота като вибрация е свързан и с определен зодиакален знак. Ето защо има и разминаване, в някои случаи, между него и числото на съдбата, което и дава и напрежение в самото съществуване.
Числото 1 е числото на Слънцето и когато слънчевия знак е Лъв, личностните характеристики се засилват. При Водолей понякога тази вибрация е в противоречие с нагласите му, за това може да се използва за уравновесяване на природата на този знак. В пълно съзвучие с природата на числото са Овен, Стрелец, Близнаци и Везни. В контраст са останалите Скорпион, Телец, Дева, Рак, Риби и Козирог.
Числото 2 е число на Луната и неговият слънчев знак е Рак. Козирог може да използва двойката за уравновесяване на своя характер. В съзвучие с вибрацията на две са Скорпион, Везни, Дева и Телец. Останалите знаци са в пълен контраст с това число.
Числото 3 е числото на Юпитер и знакът Стрелец. Близнаци са тези, които могат да използват три за”лечение”на своя характер. Благоприятно е влиянието му върху Овен, Лъв, Водолей и Везни.
Числото 4 е вибрация на Уран и знакът Водолей. Лъв понякога е в противоречие с четворката. Хармония носи на знаците Близнаци, Везни, Овен и Стрелец.
Числото пет носи значението на Меркурий и на знаците Дева и Близнаци. Риби и Стрелец биха могли да са в противовес или в хармония с това свободолюбиво число. И тъй като 5 може да смесва различни силови потоци,то и всички останали знаци могат да са в съзвучие с него или да създадат напрежение, в зависимост от обстоятелствата.
Числото 6 е символът на Венера и то е благоприятно за Водолей, Телец и Везни.
Числото 7 носи вибрациите на Нептун и Риби. Използва се за уравновесяване на характера на Дева. Това философско и мистично число е в съзвучие със Скорпион, Рак, Козирог и Телец.
Числото 8 е числото на Сатурн, както и на Козирог. Ракът е този,който може да го използва за подсилване на своя характер. То може да донесе хармония на Риби, Скорпион, Дева и Телец.
Числото 9 е проникването и действието,мъжката сила на Марс, както и на Овен. Везните могат да го използват за развновесие. Осмицата е в съзвучие с вибрациите на слънчевите знаци Лъв, Близнаци, Стрелец и Водолей.
Бъдещите събития в нумерологията се изчисляват с датата ви на раждане,месец и съответната година. Тогава говорим за лична година.Например:
Родени сте на 16.06.1947 година
Числото на съдбата ви е 7
16.06.1947
7 6 1 11
13 1 2
4 1 2
5 2
7
Числото на душата ви е 16, защото сте родени на 16 юни.
Числото на личната ви година от 2006 до 2007 ( до 16.06.2007) е 3.
16.06.2006
7 6 2 6
13 8
4 8
12
3

За да е реално изчислението и за да се отнася точно за вас, използвайте и редуцираното число на името ви. При изчисляване на личната година се пресмятат и планетарните периоди, което е и връзката на нумерологията с астрологията. Периодите са както следва: Слънчев, Лунен, Марсов, Меркуриев, Юпитеров, Венерин и Сатурнов.Тук подреждането на планетите е според дните от седмицата,а не според тяхното движение.Както и при астрологията,при числата също са важни аспектите: полусекстил, секстил, тригон,опозиция и квадратура.
Повечето хора знаят за т.нар. Сатурнова дупка. Тя започва 53 или 54 дни преди рождения ви ден. Сатурн е много важен както за астрологията, така и за нумерологията. И много от нас се плашат от него, но тя освен символ на затрудненията и ограниченията е и носител на отговорностите и при него с пълна сила важи пословицата:” Каквото си посял,това и ще пожънеш”. Ако има нещо,което не сте довършили,Сатурн е този, който ще ви върне обратно и ще повтаряте уроците си,докато не поправите досадните грешки. Петдесет и три дни преди рождения ви ден започва сатурновата криза, за да ви подготви за слънчевия ви период.
В нумерологията се използват и астрологичните домове,както и техните транзити,които са свързани с определени години от вашия живот. Те определят вашите жизнени цикли.
Науката за цифрите е в състояние, както и при астрологията, да направи карта на „зародиша”, да проследи продуктивността на жизнените цикли, да определеи вашата карма и комплексите ви.
Да умеете да боравите с цифрите означава да разберете човешкото съществуване, да разчитате символите от Дървото на живота и да научите името на Този, Който не трябва да се споменава.
Изучаването на окултните науки ще ви даде съвсем различен поглед върху вашето съществуване,извисяване до Бога и подкрепа на онези същества, с които бихте могли да градите и живеете в Любов и Светлина. Никога не използвайте цифрите с разрушителната им сила – те ще унищожат по пътя си,дори и вас.
Изучете прекрасната сила на числата и живейте в хармония с вибрациите на Вселената.



Гласувай:
3



Следващ постинг

1. cinderellathespy - :)
06.04.2012 02:01
5 и 6 съм си аз ....
Интересни са ми такива неща....
Поздрави!:)

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hehh
Категория: Други
Прочетен: 158674
Постинги: 73
Коментари: 132
Гласове: 1328
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол